Времето никога не стига за двама, които се обичат. Любовта е двигателя, който ни кара да повдигаме планини, да се борим, да се изправяме след като паднем. Свети Валентин е просто още един ден, който ни дава възможност да покажем на човека до нас колко го обичаме и значи за нас. Нека не забравяме, че едни от най-хубавите дни през годината са точно тези, в които можем да прекараме пълноценно време с важните за нас хора. Планирането как да зарадваме любимия човек и да го изненадаме по уникален начин често пъти е труден за редене пъзел. Не се притеснявайте, не сте единствените!

История на празника

За да навлезем в магията на Свети Валентин е добре да знаем откъде е започнало всичко. Първоначално празникът не бил свързван с романтика и подаръци от типа на бижута, цветя и шоколад. Той датира откакто в древен Рим са празнували фестивала на Луперкия, с който се чествало настъпването на пролетта, чифтосването на птиците и плодовитостта на жените. Интересното е, че през годините е имало няколко светци с името Валентин, но нито един от тях не бил покровител на любовта. Тогава защо наричаме празника на любовта по този начин? Причината е, че римският император по онова време екзекутирал двама светци на име Валентин точно на 14 февруари, но през различни години. Оттогава тяхната смърт се почита от църквата като деня на Свети Валентин. По този начин честването на фестивала и светците с име Валентин се сляли в едно, а на по-късен етап писатели и творци, като Шекспир и Джефри Чосър, са добавили романтична нотка на празника чрез своето творчество и изкуството.

В днешно време традицията на 14 февруари е разменянето на подаръци между двойките, а в някои държави дори и между учениците по училищата. Освен това, в България на 14 февруари се празнува и Трифон Зарезан, с който честваме лозарството, виното и приветстваме наближаването на пролетта. Има много двойки, които обичат да почитат и двата празника, така че със сигурност хубавото вино, в допълнение към бижуто и вкусната храна, ще бъдат перфектния подарък за двата празника.

Най-подходящ подарък за Свети Валентин си остават бижутата. Бляскави, нежни и красящи всяка една жена. Дори да сте решили да подходите по класически начин и да подарите цвете, нещо сладичко или романтична вечеря, имайте предвид, че винаги може да разчупите подаръка си за Свети Валентин със сребърно бижу. То ще се превърне в страхотен комплимент към цялостната изненада за празника. Почти всяка жена обожава сребърни бижута, а и тяхната цена не е много висока. Те позволяват да увековечите връзката си чрез красив символ, който ще носи щастие дълго време. Позволете ни да Ви разкрием как да изберете най-подходящия подарък, така че да изразите обичта си по незабравим начин.

Забавен подарък за Свети Валентин

Забавен подарък за Свети Валентин, който е силно вероятно да изненада половинката Ви, е настолна игра с неудобни въпроси. Преди това обаче може да заведете своята любима на театрална постановка, с която да се откъснете от ежедневието и да се посмеете заедно. Тенденциите през последните години показват, че много хора обичат да получават пресонализиран подарък за Свети Валентин, както и не само за този празник. В такъв случай може да подходите с персонализирани етикети за свещи или вино, видео клип, в който изказвате любовта си към човека до Вас, или календар с Ваши снимки. За да сте сигурни, че мисията перфектен подарък за Свети Валентин е успешна е важно да помните, че едни от най-добрите приятели на жените са бижутата. С тях дамата се чувства самоуверена, изразява себе си и показва цялата си красота пред света.

Класически подарък за Свети Валентин

Както се казва, класиката никога не умира и не излиза от мода. Понякога може да се чувствате старомодни с подаръците си за Свети Валентин, но няма как да разочаровате любимия си човек с лично от Вас приготвена вечеря, елегантно бижу и ръчно написана картичка. Бижутата разказват история и наистина може да подарите емоция без думи, но ако излеете сърцето си на лист, то тогава наистина ще покажете колко скъп за Вас е човека.

Екстремен подарък за Свети Валентин

Има дами, които обичат екстремните преживявания и на тях винаги може да угодите с пътуване до планината, каране на ски или моторни шейни, а вечерта да и подарите бижу, с което тя да заблести. Дори да мислите, че половинката Ви няма да хареса бижу за Свети Валентин, имайте предвид, че не е задължително да купувате нещо с камъни, а може да подходите с по-изчистен и семпъл дизайн. Така всеки път, когато тя реши да разчупи ежедневното си облекло, ще се сеща и за Вашата любов.

Поучителен подарък за Свети Валентин

Ако пък Вашата половинка е любознателна и обича да научава нови неща, един нестандартен подарък може да бъде забавен и образователен курс по нещо, което тя обича. Може да я извадите от комфортната и зона, записвайки я на кулинарен курс или такъв за коктейли. Повярвайте, че ако и хареса, то със сигурност и Вие ще останете доволни, след като тя се върне с нови кулинарни знания и умения. В случай че тя не би се изкефила на подобен подарък, просто и купете хубава книга или електронен четец, който между другото предпазва очите. Както книгите носят своята поезия, поука и магия, така и бижуто носи своята, затова може да го подарите в допълнение към изброените по-горе.

Разчупен подарък за Свети Валентин

Влюбените двойки, които обичат да се забавляват и смеят, могат да се насладят на забавна настолна игра или прекарване на празника с други влюбени двойки. Не е задължително да се изолирате само по двойки. Може да превърнете деня в цялостно изживяване с Ваши близки и приятели. Разбира се отново трябва да споменем незабравимите подаръци за Свети Валентин, а именно бижутата. След доза смях и забавление с други влюбени двойки, изненадайте своята половинка с нежно бижу, символизиращо Вашата любов.

Конкретни предложения за Свети Валентин

Все още този ден остава един от най-популярните, в които мъжете предлагат брак на своите по-нежни половинки. Ако все още не сте се решили на тази крачка, има много други идеи за бижута, които може да подарите на дамата до себе си. Може да поднесете елегантно колие със сърце, знака на безкрайност или две свързани халки, които олицетворяват сплотеност и хармония.

сребърно колие безкрайност и сърце на бял фон подарък за свети валентин

В същия стил, може да подарите гривна или обеци, ако Вашата дама предпочита такъв тип бижута.

сребърна гривна с двойна венецианска плетка, две вплетени сърца и лилави кубични циркони снимана на бял фон

сребърни обеци силенти с кристали с форма на знака за безкрайност на бял фон

Като един от най-хубавите празници през годината, тъй като е символ на най-ценното – любовта, може да изразите безкрайната си обич с романтичен комплект.

сребърен комплект красива обич колие и обеци в сърцевидна форма с бляскави камъни кубичен цирконий на бял фон

Подаръкът бижу е много подходящ, защото има голямо разнообразие от дизайни, които със сигурност ще се харесат на половинката Ви. Отделно, има много жени, които предпочитат да не получават букет от цветя, но ако Вие държите на това, може да подходите с колие или обеци с роза.

Розата е цвете, което носи различна символика спрямо нейния цвят. При всички случаи символиката се свежда до признаването на любовта, загрижеността и единството между Вас. Красиви бижута, изпълнени с нежност, вдъхновение и самоувереност, ще останат незаменим подарък за Свети Валентин, с който няма как да сбъркате. Според човека, може да допълните подаръка си с ръчно написана картичка, приготвена от Вас вечеря и хубаво червено вино.

Накарайте Вашата Валентинка да почувста огъня в сърцето си, след като я дарите с незабравим подарък за Свети Валентин. Думите тежат само когато са придружени от действия, които ги потвърждават. Обичайте се!

Вашият коментар