Човек трябва да бъде горд със своя произход и национална принадлежност. Живеем във време, което отбелязва невиждан напредък в технологичен аспект. Социалните мрежи имат за цел да свързват хората и различните култури по цял свят. Забързаното ежедневие, в което сме принудени да живеем, често ни кара да забравяме за някои ценности и идеали. Истината е, че може би не го правим умишлено, но е факт. Освен че ни кара да се чувстваме горди, литературата пробужда нашето обществено съзнание и силен дух – тогава и сега. Дали обаче няма начин да се възползваме от привилегиите на модерния свят, отдавайки заслужена почит на емблематични автори от нашето минало и настояще? Ние вярваме, че има, но се нуждаем от Вашата помощ!

Кампанията #поезиябижу цели да популяризира българските автори и произведения сред всички поколения. Идеята е следната:

  1. Когато закупите бижу от нас, освен сертификат за качество, Вие получавате и картичка с цитат от българско произведение и неговия автор. 
  2. Направете снимка на картичката с цитата и я споделете на Story или Post, използвайки #поезиябижу.
  3. Ако Вашият профил е отключен, ние ще споделим качената снимка на Story в нашия профил. По този начин все повече хора ще се докоснат до красотата на българската литература.

Бижутата, както и литературата, носят различни послания, които всеки човек може да възприеме спрямо своите възгледи. Въпреки че женската красота е в основата на нашата дейност, ние искаме да бъдем част от магията на величествената българска литература. Вярваме, че споделянето на красиви откъси и цитати от български творби ще запали искрата сред все повече млади хора да черпят вдъхновение от различните автори. Призоваваме всеки един от Вас да се включи в инициативата #поезиябижу, за да може заедно да допринесем за развитието на българската литература!