Silenti Jewelry се роди през април 2019 г., когато трима приятели решихме да изразим изключителната красота на среброто чрез модерни и висококачествени бижута. Идеята ни беше да променим цялостното възприятие на хората за онлайн пазаруването на бижута. Ние смятаме, че вместо да бъдат носени като обикновен аксесоар, бижутата са предназначени за преживяване, което позволява на хората да приемат и изразяват своята индивидуалност по значим и уникален начин.

Началото на Silenti Jewelry бе дадено на улица Sankt Knuds Vej във Frederiksberg C, Копенхаген, където двама от нас живееха и учеха по това време.

Кварталът Frederiksberg C се намира в сърцето на Копенхаген и е едно от най-добрите и предпочитани места за живеене в датската столица. Тази част на града се слави с многобройни атракции и ексклузивни бутици на местни и международни дизайнери. Великолепното съчетание на модерен стил в типичния за Дания минималистичен дизайн бе вдъхновение за нас. Местните брандове из целия град поддържат духа на Копенхаген толкова висок. Става дума за малките детайли и личното отношение, които те карат да се чувстваш специален. Сред всички тези невероятни места имаше една специфична ниша, която дълго време разпалваше интереса ни – бижутериите в сърцето на Копенхаген. Водихме безкрайни разговори за иновативните дизайни, които красят витрините. Несъмнено бяхме пленени от креативните комбинации и минималистичния дизайн на голяма част от моделите.

В един момент просто осъзнахме, че тази концепция липсва в България. Наистина имаше много места, където хората можеха да отидат и да си купят бижута, но липсваше личното отношение. Забелязахме, че по-младите поколения са принудени да пазаруват любимите си аксесоари от големи международни брандове. Въпреки че в това няма нищо лошо, ние искахме да предложим висококачествени сребърни бижута с модерен дизайн, придружени от персонален подход и специална грижа към всеки, който ни се довери. С безгранична амбиция и мотивация създадохме марка, която поставя креативността и личното отношение на пиедестал. Днес с гордост можем да заявим, че Silenti Jewelry е една от водещите марки за сребърни бижута в България. Тъй като отблагодаряването винаги е било част от нашата идеология, а Дания е нашият втори дом и първоначално вдъхновение, през 2022 г. пренесохме страстта и богатия си опит на мястото, което първоначално ни накара да започнем – Silenti Jewelry DK.

Нашата цел е да вдъхновяваме жените по света чрез магическото изкуство на сребърните бижута. Уникалните изделия, на които вдъхваме живот с много любов и старание, са предназначени да изразяват по неповторим начин вашия стил и индивидуалност. Ние правим революция в начина, по който хората възприемат и носят бижута – вместо просто аксесоар, те са пътуване към себе си и света. Ние правим света едно по-красиво място чрез изкуството, наречено бижу!