От край време стойността на диаманта бива определяна от красотата и блестящите му цветове. Неговият блясък и цвят се дължат предимно на дисперсията или иначе казано на факта, че слънчевата светлина се пречупва в диаманта. Движението на светлината позволява на човешкото око да забелязва различните му цветове. В днешно време има много скъпоценни камъни и кристали, които притежават ефект на дисперсия дори и по-голям от този на диаманта, правейки ги не по-малко красиви от него. Един от най-изветните такива е кубичен цирконий.

Кубичният цирконий е минерал, произведен в лабораторни условия чрез процеса на кристализация, изглеждащ почти идентично с диамант. В древността хората са го носили като защитно средство от зли духове и против меланхолия. Кубичният цирконий е смятан за камъка на слънцето и най-често се асоциира със зодиите Стрелец и Риби.

Защо кубичният цирконий е чудесен избор?

Диамантите са прекрасни, но както всички знаем, те не са по джоба на всеки един от нас. Кубичният цирконий е идеален заместител, изглеждащ също толкова великолепно, но на доста по-достъпна цена. Имайте предвид, че дори и тренирано око би се нуждаело от сериозно оборудване, за да ги различи. Daniella Anannia, бижутер от Сидни, Австралия, споделя снимка на два годежни пръстена. Единият е диамант, а другият кубичен цирконий. Снимката показва два невероятно красиви сребърни пръстена, чиито камъни са на доста различна стойност.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6884413/Can-spot-engagement-ring-real.html

 

Е, успяхте ли да познаете кой от двата камъка е истникия диамант? Пръстенът, който виждате от дясната страна на изображението, е перфектно изваян еднокаратов диамант на стойност 7,775 $, докато от лявата страна може да забележите еднокаратов кубичен цирконий. Камъкът изглежда зашеметяващо, а това че цената му е без последните няколко нули на диаманта е само бонус.

Бижутата с кубичен цирконий са най-удачният избор за тези, които се старят да изглеждат изящно без това да пречи на техните финанси. Предлага се огромно разнообразие от форми и цветове, подходящи както за ежедневието, така и за по-официални поводи. Било то Вашата сватба, нечия друга или просто сантименателен подарък за близък човек, комбинацията от сребро 925 и кубичен цирконий винаги изглежда страхотно.

Сребърните бижута с кубичен цирконий и тяхното място в модата

Голяма част от иновативните брандове в Европа засилват присъствието на кубичен цирконий в новите си бижутерийни колекции, именно защото са перфректния избор за всяка жена, търсеща стилни и изискани бижута на достъпни цени. Независимо дали винтидж ориентирани или бижута в разнообразни геометрични форми, кубичният цирконий би подсилил личната колекция на всяка стилна дама. Кубичният цирконий също така е идеален камък за годежен или сватбен пръстен. Блясъкът, чистотата и сантименталната стойност на тези бижута имат силата да докосват женското сърце. Те са перфектният подарък, който кара всяка дама да се чувства специална.

Ние предлагаме богато разнообразие от невероятни сребърни пръстени, обеци, гривни и колиета с кубичен цирконий, както и други скъпоценни и полускъпоценни камъни. Може да разгледате всички наши предложения от ТУК.

Вашият коментар