Какво представлява кубичният цирконий?

От край време стойността на диаманта е била определяна от красотата и блестящите му цветове, особено когато е изложен на слънчева светлина. Неговият блясък и цвят се дължат предимно на дисперсията или иначе казано, на факта, че слънчевата светлина се пречупва в диаманта. Движението на светлината позволява на човешкото око да забелязва различните му цветове.
В днешно време има много скъпоценни камъни, които имат ефект на дисперсия, дори и по-голям от този на диаманта, правейки ги не по-малко красиви от него. Един от най-изветните такива е кубичният цирконий.
Кубичният цирконий е скъпоценен камък, произведен в лабораторни условия чрез процеса на кристализация, изглеждащ почти идентично с диамант. В древността хората са го носели като защитно средство от зли духове и против меланхолия. Кубичният цирконий е смятан за камъка на слънцето и най-често е асоцииран със зодиите Стрелец и Риби.

Защо кубичният цирконий е чудесен избор на скъпоценен камък?

Диамантите са прекрасни, но както всички знаем, не са по джоба на всеки един от нас. Кубичният цирконий е идеален заместител, изглеждащ също толкова великолепно, но на доста по-достъпна цена. Имайте предвид, че дори и тренирано око би се нуждаело от сериозно оборудване, за да ги различи.
Daniella Anannia, бижутер от Сидни, Австралия, споделя снимка на два годежни пръстена. Единият е диамант, а другият кубичен цирконий. Снимката показва два невероятно красиви сребърни пръстена, чиито камъни са на доста различна стойност.

два сребърни пръстена

Е, успяхте ли да познаете кой от двата камъка е истникия диамант ? Така си и мислехме.
Пръстенът, който виждате от дясната страна на изображението, е перфектно изваян еднокаратов диамант на стойност 7,775 $, докато от лявата страна може да забележите еднокаратов кубичен цирконий. Камъкът изглежда зашеметяващо, а това че цената му е без последните няколко нули на диаманта е само бонус.
Бижутата с кубичен цирконий са най-удачния избор за тези, които се старят да изглеждат изящно, без това да пречи на техните финанси. Предлага се огромно разнообразие от форми и цветове, подходящи както за ежедневието, така и за по-официални мероприятия. Било то твоята сватба, нечия друга или просто сантименателен подарък за твой близък, комбинацията от сребро 925 и кубичен цирконий винаги изглежда страхотно.

Сребърните бижута с кубичен цирконий и тяхното място в модата

Голяма част от иновативните брандове в Европа засилват присъствието на кубичен цирконий в новите си бижутерийни колекции, именно защото са перфректния избор за всяка жена, търсеща стилни и изискани бижута на достъпни цени. Независимо дали винтидж ориентирани или бижута в разнообразни геометрични форми, кубичният цирконий би подсилил личната колекция на всяка стилна дама.

Искаш да разнообразиш с нещо разчупено или цветно? Флоралните мотиви винаги са били и ще бъдат хит щом говорим за бижута. Независимо дали става въпрос за пръстени, гривни или обеци, кой не би искал да има изящно бижу с перфектно изваян кубичен цирконий, което може да се съчетае както с елегантно, така и с по-спортно облекло?
Ако идеята Ви харесва, може да разгледате някои от нашите модели, като например:

Сребърни обеци с кубичен цирконий „Цвете от Рая“сребърни обеци цвете

или една истински „Съкровена Мечта“

Сребърен сет "Съкровена Мечта" с кубичен цирконий - фронтална снимка на комплекта на бял фон

Също така, кубичният цирконий е идеален скъпоценен камък за годежен или сватбен пръстен. Блясъкът, чистотата и сантименталната стойност на тези бижута имат силата да докосват женското сърце и да бъдат перфектния подарък, карайки дамата да се чувства още по-специална.

Изберете кубичен цирконий

Без това да се отразява на джоба ни, бижутата с кубичен цирконий винаги биха могли истински да зарадват и да накарат наш близък не просто да оцени жеста, който ние правим за него, а и да е в течение с модните трендове в бижутерията. Огромното разнообразие от форми и цветове, съчетано с твърдост и блясък почти идентичен с този на истински диамант, доказват, че това е перфектния практичен и красив скъпоценен камък за всеки вкус.

Вашият коментар

×

Cart