Какво представлява кубичният цирконий?

От край време стойността на диаманта е била определяна от красотата и блестящите му цветове. Неговият блясък и цвят се дължат предимно на дисперсията или иначе казано на факта, че слънчевата светлина се пречупва в диаманта. Движението на светлината позволява на човешкото око да забелязва различните му цветове. В днешно време има много скъпоценни камъни, които притежават ефект на дисперсия дори и по-голям от този на диаманта, правейки ги не по-малко красиви от него. Един от най-изветните такива е кубичният цирконий.

Кубичният цирконий е скъпоценен камък, произведен в лабораторни условия чрез процеса на кристализация, изглеждащ почти идентично с диамант. В древността хората са го носели като защитно средство от зли духове и против меланхолия. Кубичният цирконий е смятан за камъка на слънцето и най-често е асоцииран със зодиите Стрелец и Риби.

Защо кубичният цирконий е чудесен избор на скъпоценен камък?

Диамантите са прекрасни, но както всички знаем не са по джоба на всеки един от нас. Кубичният цирконий е идеален заместител, изглеждащ също толкова великолепно, но на доста по-достъпна цена. Имайте предвид, че дори и тренирано око би се нуждаело от сериозно оборудване, за да ги различи.
Daniella Anannia, бижутер от Сидни, Австралия, споделя снимка на два годежни пръстена. Единият е диамант, а другият кубичен цирконий. Снимката показва два невероятно красиви сребърни пръстена, чиито камъни са на доста различна стойност.

два сребърни пръстена

Е, успяхте ли да познаете кой от двата камъка е истникия диамант ? Пръстенът, който виждате от дясната страна на изображението, е перфектно изваян еднокаратов диамант на стойност 7,775 $, докато от лявата страна може да забележите еднокаратов кубичен цирконий. Камъкът изглежда зашеметяващо, а това че цената му е без последните няколко нули на диаманта е само бонус.
Бижутата с кубичен цирконий са най-удачният избор за тези, които се старят да изглеждат изящно без това да пречи на техните финанси. Предлага се огромно разнообразие от форми и цветове подходящи както за ежедневието, така и за по-официални мероприятия. Било то твоята сватба, нечия друга или просто сантименателен подарък за твой близък, комбинацията от сребро 925 и кубичен цирконий винаги изглежда страхотно.

Сребърните бижута с кубичен цирконий и тяхното място в модата

Голяма част от иновативните брандове в Европа засилват присъствието на кубичен цирконий в новите си бижутерийни колекции, именно защото са перфректния избор за всяка жена търсеща стилни и изискани бижута на достъпни цени. Независимо дали винтидж ориентирани или бижута в разнообразни геометрични форми, кубичният цирконий би подсилил личната колекция на всяка стилна дама.

Искаш да разнообразиш с нещо разчупено или цветно? Флоралните мотиви винаги са били и ще бъдат хит щом говорим за бижута. Независимо дали става въпрос за пръстени, гривни или обеци, кой не би искал да има изящно бижу с перфектно изваян кубичен цирконий, което може да се съчетае както с елегантно, така и с по-спортно облекло?
Ако идеята Ви харесва, може да разгледате някои от нашите модели, като например:

красив цветен сребърен пръстен с кубичен цирконий и зелени камъни на цена от 55 лева

или

Сребърен сет "Съкровена Мечта" с кубичен цирконий - фронтална снимка на комплекта на бял фон

Кубичният цирконий също така е идеален скъпоценен камък за годежен или сватбен пръстен. Блясъкът, чистотата и сантименталната стойност на тези бижута имат силата да докосват женското сърце. Те са перфектният подарък, който кара всяка дама да се чувства специална.

чифт сребърни пръстени халки за влюбени на бял фон

Изберете кубичен цирконий

Без това да се отразява на джоба ни, бижутата с кубичен цирконий винаги биха могли истински да зарадват и да накарат наш близък не просто да оцени жеста, който ние правим за него, а и да е в течение с модните трендове в бижутерията. Огромното разнообразие от форми и цветове в комбинация с твърдост и блясък почти идентични с тези на истински диамант доказват, че това е перфектния скъпоценен камък за всеки вкус!

Вашият коментар