С наближаването на най-женския месец в годината идват и вълненията, свързани с посрещането на пролетта и един важен празник, а именно 8 март – денят на жената. През този месец официално приветстваме пролетта и можем да усетим пробуждането на природата, която ни изпълва с енергия и живот. От друга страна много мъже и жени се впускат в предизвикателството да намерят перфектния подарък за международния празник на жената. Всяка дама заслужава да бъде зарадвана и уважена, защото във всяка една се крие сила, любов и вдъхновение.

История на 8 март

Както всеки друг празник, денят на жената също има своята история. Този ден обединява дамите, тяхната еманципация и могъща сила да се борят за правата си в обществото. Всичко започва още в края на XIX век, когато жени работнички организирали масов протест в Ню Йорк и марширували, демонстрирайки недоволството си от тежките условия на труд, ниските заплати и забраната им да гласуват. След време това движение и борбеност от страна на жените се разпространило в Европа и Русия, а години по-късно и в много други държави.

Празника в наши дни

Интересно е, че до ден днешен в САЩ през целия месец се почита историята на жените, феминистките движения и тяхната сплотеност, породена от икономически и политически причини от миналото. В България пък децата винаги подаряват нещо на своята майка за 8 март, най-често изработена в училище картичка с пожелание. Въпреки че до днешна дата много жени все още се борят за равенство, този празник предимно се свързва с подаръци от страна на мъжете. Разбира се не е задължително да сте мъж, за да зарадвате любим човек. Може да направите подарък на своята нежна половинка, майка, баба или друга скъпа дама. Празникът ни напомня да изразим по красив начин своите уважение, любов и сплотеност към любимите жени в живота ни. Не се изискват големи усилия или огромни букети и плюшени играчки. Те най-често остават неизползваеми и забравени във времето. Вместо това, ние Ви съветваме да подарите нещо от сърце, което обаче мигновено да влезе в употреба на своя получател. Пример за такъв подарък е внимателно подбрано сребърно бижу, което стопля сърцето и оставя траен спомен. Благодарение на голямото разнообразие от сребърни украшения не е трудно да изберете подходящо бижу за любимата жена. Нека заедно разгледаме някои страхотни предложения.

Флорални сребърни бижута

Флоралните бижута са много подходящи за 8 март, тъй като както вече споменахме, освен празника на жените, месец март се свързва и с идването на пролетта. В този ред на мисли може да подходите логично и практично, избирайки нежно бижу с флорални мотиви като например сребърен пръстен с Дървото на Живота или обеци във формата на цвете. Този тип бижута са много идейни и подходящи за различен тип дами. Те могат да се носят както в ежедневието, така и по специални поводи.

детайлна продуктова снимка на извиващ се сребърен пръстен с малки листенца от камъни кубичен цирконий

сребърно колие под формата на клонка с висящ елемент и камъчета кубичен цирконий снимано на бял фон

красиви сребърни обеци с асиметричен дизайн и висящ елемент снимани на бял фон

Сребърен комплект от колие и обеци

Сребърните комплекти са изключително подходящи, тъй като отделните бижута в сета се комбинират страхотно и си подхождат. Колието и обеците са сред най-предпочитаните бижутерийни аксесоари из дамските колекции. Моделите с камъни и кристали са по-добрия избор за елегантни визии, а семплите дизайни са перфектния аксесоар за неофициален тип облекло. Ние Ви съветваме да изберете бижута с романтичен дизайн за 8 март.

сребърен комплект красива обич колие и обеци в сърцевидна форма с бляскави камъни кубичен цирконий на бял фон

Зодиакални бижута

Във всеки един момент може да зарадвате любимата жена със зодиакално бижу, което да отговаря на нейната зодия. Ако все още не сте правили такъв подарък, то този 8 март е точния момент! Независимо в кой месец е родена дамата, тя винаги ще оцени жеста. Всяка жена знае колко усилия костват на един мъж да помни дати и събития. Бъдете сигурни, че подарък с умисъл, специално подбран за нея, безспорно ще я впечатли.

колекция от сребърни зодиакални колиета - снимка на бял фон

Сребърни бижута с цветни камъни

Цветовете придават настроение, а някои камъни имат различни благополучни свойства. Едно цветно бижу може да е липсващото парче от пъзела за постигането на съвършена визия. Също така може да помислите за любимия цвят на дамата и да изберете точно такова бижу. По този начин ще й покажете, че наистина сте обмислили подаръка си и добре познавате нейнтие предпочитания. В допълнение е добре да отбележим, че както природата се разлиства по това време, така и дамите желаят да изразят индивидуалността си чрез цвят във визията си.

четири сребърни пръстени силенти с кубичен цирконий в различни цветове снимани върху дамска ръка

Перлени бижута 

Едва ли има бижу, което да носи елегантността и великолепието на перлата. Независимо дали е перлено колие, обеци или пръстен, ефектът винаги е един и същ, а именно усещане за изисканост и класа. В случай че въпросната жена носи перли, то би било страхотна идея да заложите на тази доказана във времето класика.

сребърна гривна с три бели перли снимани върху ръка на жена

Изборът на подарък за 8 март не винаги е лесен, колкото и добре да познавате любимата жена. Възможно е да се сблъскате с безброй възможности и идеи. Не забравяйте, че големите изненади и незабравимите спомени често идват в малки кутийки. Най-голямото богатство на света е да обичаш и да бъдеш обичан!

Вашият коментар