Сребърните бижута са ключов аксесоар за постигането на невероятна визия в ежедневието или на специални поводи. Изборът е огромен, а комбинациите зависят изцяло от Вашата креативност. Можете да заложите на изчистен стил с едно бижу или по-екстравагантен микс от няколко украшения. Комбинирането на различни бижута се нарича “stacking” или “layering”, което на български буквално се превежда като “подреждане” или “наслояване”. Напоследък това е много модерно и все повече дами експериментират с този подход. Имаме отделен блог, в който подробно преминаваме през основните стъпки при stacking/layering техниката. Линк за него ще откриете най-отдолу в тази статия. Днес ще научите как да съчетавате няколко пръстена, постигайки максимален ефект. Подбрали сме някои страхотни идеи относно това как да носите и комбинирате различни сребърни пръстени спрямо сезона, за да изглеждате стилни, самоуверени и различни по всяко време на годината. Пръстените са перфектно бижу за комбинация с друг тип аксесоари или дрехи с нестандартен мотив. Освен това те могат да се съчетават помежду си без това да изглежда натруфено. Важното е комбинацията да не е натрапчива, но същевременно да бъде добър conversation starter.

Сребърни пръстени спрямо сезона

Нека започнем със сезона на живота – пролетта. Повечето от нас свързват пролетта с пробуждането на природа. Дърветата се разлистват, а цветята напористо цъфтят. Настъпва времето за цветни бижута! В този случай е добре да се насочите към сребърни пръстени с флорален мотив и естествени камъни. Всичко свързано с цветя, листа, клонки и топли цветове е подходящо за пролетния сезон. Дървото на Живота също не е за подценяване, когато говорим за флорални мотиви и пробуждането на природата.

Когато говорим за пробуждането на природата, няма как да не споменем цитрина. Този полускъпоценен камък е изключително подходящ за пролетта и лятото. Ярките жълти нюанси са олицетворение на галещото кожата слънце и дългите топли дни.

Лятото идва с горещо слънце, топъл бриз, студени напитки и разбира се сребърни пръстени, с които умело да разнообразяваме летните облекла. Не би следвало да се учудите, ако предложим сребърни пръстени с морски елементи или бохо мотив. Не е тайна, че горещите дни не ни дават голяма възможност да бъдем креативни с аутфита си, но за сметка на това можем да заложим на добри аксесоари като например сребърен пръстен с формата на морска вълна.

Лятото няма как да не бъде асоциирано с морските вълни. Аквамаринът е камъка, който определено трябва да присъства в лятната колекция на всяка дама. Името на този полускъпоценен камък произлиза от латинския израз за морска вода “Aqua Marina”. Невероятен избор за летния сезон.

Красотата и спокойствието на есента могат да се посрещнат с подходящи за сезона сребърни пръстени, които акцентират с неутрална гама цветове като светли нюанси на жълто, маслено зелено, оранжево или червено. Един много подходящ полускъпоценен камък за есента е Перидотът. Интересното е, че този камък е един от малкото, които може да откриете само в един цвят, а именно маслено зелено. Освен свойството си да дава жизненост, да стимулира регенерацията на тъканите, да пречиства организма и да предпазва от зли сили, според някои легенди Перидотът забавя стареенето. Независимо от легендите и митовете, красотата на този скъпоценен камък е несравнима и няма как да сбъркате, ако решите да го комбинирате с други сребърни пръстени.

През зимата препоръчваме да наблегнете на сребърните пръстени с кубичен цирконий. Цирконият е много подходящ, тъй като напомня за снега, който така пленително блести, когато е огрят от слънцето. Друг плюс на този камък е, че е изключително достъпен от гледна точка на цена. Всъщност повечето сребърни пръстени са много подходящи за зимата без значение дали са семпли или с камък. Доста жени залагат на голям цветен пръстен и няколко изчистени модела, с които да съчетаят големи палта и пуловери. По този начин не се губи бижуто, когато е съчетано с дреха от типа oversized.

Друг интересен вариант е да заложите на готов стак от няколко пръстена, които ние сме комбинирали за Вас.

Всяка дама е уникална сама по себе си. Няма нищо по-отличаващо се от това да следвате сърцето и модните си предпочитания. Много от нас са наясно с тенденциите, но във фешън индустрията често правилата са направени, за да се нарушават. Бъдете креативни и покажете индивидуалност, стил и самоувереност, които няма как да бъдат видяни по модните списания. Ако обичате да привличате всички погледи, то тогава заложете на по-масивните пръстени с големи камъни и ярки цветове. В случай че комбинирате повече от един пръстен на едната ръка, просто се уверете, че комбинацията е уместна и бижутата си подхождат. Това означава, че трябва да изберете един пръстен, който да бъде основен, а останалите просто да го допълват. Не препоръчваме да се смесват два или повече масивни пръстена на едната ръка, тъй като това често е too much и води до прекомерност. Ако се нуждаете от съвет при избора си на бижу, нашият екип от специалисти би помогнал с удоволствие. Можете да се свържете с нас от тук. Не подценявайте силата на сребърните пръстени и тяхната възможност да направят всяко едно облекло по-зашеметяващо, стилно и разнообразно. Бъдете в крак с модата и сезона!

Научете повече за stacking/layering техниката в този блог.

Вашият коментар