Ако имате колебания относно това как да изберете  правилния размер пръстен, то тогава сте на точното място. Тук ще откриете таблица с всички размери, както и няколко метода за прецизно измерване на пръстите. Преди да преминем към самите методи на измерване, ще Ви запознаем с няколко важни фактора.

 • Човешките пръсти се свиват и разширяват в зависимост от атмосферните условия. Пръстите са с около половин размер по-малки, когато ръката е студена и съответно с половин размер по-големи, когато е твърде горещо.

 • Най-доброто време за определеяне на размера е когато се намирате на нормална стайна температура. Препоръчитено е да го направите в края на деня, когато пръстите са в най-големия си размер.

 • Ако кокалчето е по-голямо от основата на пръста (това е напъно нормално), измерете двете части на пръста и изберете размера между тях. Бижуто трябва да е плътно по пръста, за да не пада, но и достатъчно широко, за да преминава безпроблемно през кокалчето.

 • Ако се колебаете между два размера, ние препоръчваме да изберете по-големия.

След като вече знаете всичко това е време да преминем към двата най-прецизни начина за измервнае в домашни условия. Ако пък вече знаете от кой размер се нуждаете, използвайте полезната таблица за преобразуване, за да се уверите, че размерът на пръстена, който поръчвате, отговаря на желания от Вас.

Таблица за определяне размерa на пръстени Silenti

Диаметър Размер Обиколка
15.6 мм 5 49
16.6 мм 6 52
17.2 мм 7 54.5
18.1 мм 8 57
19.1 мм 9 59.5
19.7 мм 10 62

Метод номер 1 – Измерване на стар пръстен

Ако имате на разположение пръстен, който знаете, че отговаря на желания от Вас размер, най-прецизният начин при избирането на нов би бил да вземете мерки от стария. По този начин ще сведете възможността за евентуални неточности с размера до абсолютен минимум.

Изключително важно е да се уверите, че измервате правилно по ръба на вътрешния диаметър на пръстена точно както е показано на снимката по-долу. Ако нямате линийка, може да използвате шивашки метър, ролетка или шублер. След като измерите диаметъра на стария пръстен, открийте най-близкия размер от таблицата.

Метед номер 2 – Измерване на обиколката на пръст

Преди да измерите пръстите си чрез този метод, ще имате нужда от следните подръчни материали:

 • Лист хартия
 • Химикал / Молив
 • Линийка / Шивашки метър
 • Ножица

Как да измерим?

 • Стъпка 1 – Изрежете парче хартия с дължина 15см и ширина 0.5см.
 • Стъпка 2 – Увийте хартията около пръста, на който искате да носите пръстена. Уверете се, че е наложена плътно, но не прекалено стегнато, на точното място, където искате да носите пръстена.
 • Стъпка 3 – Маркирайте мястото, където хартията започва да се припокрива, с помощта на молив или химикал.
 • Стъпка 4 – Използвайте линийка или метър, за да измерите хартията в милиметри.
 • Стъпка 5 – Установената дължина на хартията е равна на обиколката на Вашия пръст. Открийте най-близкия размер от секция “Обиколка” в таблицата по-горе.

Всички наши пръстени са измерени и отговарят на Американските и Канадските стандарти. Ние използваме само цели размери.

Ако въпреки прочетеното не сте сигурни кой е най-подходящия размер пръстен за Вас, ние с удоволствие бихме допринесли за правилното решение. Свържете се с нас от ТУК.

В случай че сте готови да изберете своя нов пръстен сега, натиснете ТУК.