Обеците са един от най-наложените и основни аксесоари в гардероба на всяка дама. Понякога изборът на правилния чифт може да е по-труден дори от избора на аутфит. Обеците са идеален начин да освежим лицето си и да подчертаем неговата форма. Има няколко основни принципа, над които би било добре да се фокусирате, за да може винаги да избирате обеци, които наистина ви подхождат. Подготвили сме четири малки тайни за гарантиран успех, които ще разкрием постепенно по-надолу.

Видове обеци

Различните типове обеци могат значително да променят илъчването на лицето ни. Това, че конкретен модел е подходящ за най-добрата ни приятелка, не значи, че е точното бижу за нас. Обеците не просто красят ушите, но също така подсилват останалите най-красиви черти на лицето. Например обеците тип „stud“ и подобни модели подчертават очите.

сребърни обеци тип стъд на женско ухо снимано в профил

сребърни обеци тип „stud“


Висящите, тип „drop“ и „dangle“, са с по-голяма дължина и перфектно подчертават скулите и челюстта.

висяща сребърна обеца с камъни от кубичен цирконий снимана на женско ухо

сребърни обеци тип „drop“


сребърни обеци тип „dangle“


Независимо дали са с камък или без, обеците винаги придават нежен и красив отенък на кожата ни. Умението да съчетаваме бижутата със собствения ни стил е ключът към по-малко загуба на време в една от ежедневните дилеми на почти всяка жена, а именно – какво да облека и как да го съчетая?

Както вече споменахме, има няколко основни фактора, на които да обърнете специално внимание при избора на подходящи за вас обеци, а те са следните – повод, комфорт, прическа, тоалет и последно поред, но не и по важност, формата на лицето.

Обеци за всеки повод

Обикновено избора на обеци зависи до голяма степен от типа събитие или излизане, което планирате и начина, по който ще се облечете. Чака ви дълъг ден в офиса? Там комфортът и професионалният вид са приоритет. Чудите се как да съчетаете и двете? Изчистен и семпъл модел тип „stud“ би свършил чудесна работа в случая. Най-често този тип обеци са с щифт, което осигурява комфорта, а невероятният блясък на кристала ще прибави изисканост към визията ви.

женски сребърни обеци тип стъд с кубичен цирконий на женско ухо


Ако излизате на среща или изискано събитие, където бихте искали да бъдете по-елегантни и да впечатлите останалите със страхотна рокля, най-удачният вариант би бил да изберете висящи обеци от типа „drop“ или „dangle“.

красиво момиче снимано с обеци и пръстен


Ако изберете едноцветен тоалет е страхотна идея да се насочите към обеци с кристал, от типа на кубичен цирконий, който би предал ослепителна нотка жизненост към него.

Ако изберете по-обемни и забележими обеци, ние препоръчваме да избегнете „layering“ или т.нар. „напластяване“ при останалите бижута за вечерта. Прочетете повече за „layering“ тук.

Комфорт

Един от основните фактори, които трябва да имате предвид, е комфортът. Тук нещата са прости. Всички знаем, че колкото по-леки са едни обеци, толкова по-удобно и комфортно се чувстваме с тях. Прекалено тежките и дълги обеци биха могли да разтегнат до известна степен ухото, както и да създадат известна доза дискомфорт при дамите, които не са свикнали с този тип обеци. Поради тази причина „drop“ обеците са един от най-предпочитаните видове, защото са по-олекотени, а в същото време създават не по-малко красив ефект от този на по-тежките висящи обеци.

красиво момиче със сребърни обеци и пръстени сребро проба 925


Прическа

Какви обеци за пусната коса?

През голяма част от времето, когато сте с пусната коса, тя ще докосва и скрива обеците ви. В този случай трябва да се насочите към нещо семпло, като например обеците тип „stud”.

красиво момиче снимано в пловдив капана с обеци и пръстен от сребро 925


За да постигнете по-голям ефект и да откраднете вниманието, може да изберете перлени обеци или перла в комбинация с камък, които да придават блясък измежду кичурите.

сребърни обеци с кубичен цирконий и перла


сребърни обеци тип стъд с перла на сив фон


Жените с няколко дупки на ушите може смело да експерементират с “layering” или т.нар „напластяване“, слагайки по няколко обеци на едното ухо.

 

напластяване на сребърни обеци пет на брой снимани на женско ухо на момиче с руса коса

Няма основно правило при този похват, дори може да изберете по-цветни и екстравагантни модели. Необходимо е да се уверите, че косата ви не скрива и не се преплита с обеците, за да постигнете максимален ефект.

На опашка

Има два начина да комбинирате обеците си, когато сте вързани на опашка. Ако опашката е вързана по-високо, изборът на по-обемни обеци, тип „statement“ или „hoop“, е чудесен. Този вид обеци добавя красиви детайли и движения, които допълват избора на прическа, без да отнема вниманието от лицето ви, а точно обратното.

сребърни обеци тип хооп снимани на жена в профил

сребърни обеци тип „hoop“


сребърни обеци тип стейтмънт снимани на женско ухо под ъгъл

сребърни обеци тип „statement“


Ако опашката е вързана по-ниско, трябва да се насочите към нещо по-лежерно с красив блясък. За целта може да заложите на по-голям размер обеци „stud“ или да приложите „layering“.

минималистични кръгли сребърни обеци на женско ухо


Може да разчупите, като комбинирате „stud“ + малки халкички „huggie hoop“, които обгръщат ухото ви. Този избор излъчва женственост и симплистика без да изглежда скучно и еднообразно.

сребърни обеци напластяване снимани на женско ухо под ъгъл


На кок

Когато сте вързани на кок, видимостта към ушите е напълно ясна.  В този случай препоръчваме да заложите на класически и изчистен чифт обеци. Изберете обеци, които изглеждат брилянтно от всеки ъгъл, така че аутфита ви да изглежда безупречен както отпред, така и отзад. Тук бихме казали, че перфектният тип обеци е тънък модел „dangle“.

сребърни обици сребро и перла снимани на жена с руса коса под ъгъл


„Hoops“ са другият не по-малко атрактивен и нежен вид обеци за този тип прическа. Важно е да отбележим също, че има значение и начинът, по който са пробите ушите ви. При по-масивните модели ви съветваме да се уверите, че „hoop“ обеците стоят изправени напред, а не се изкривяват, сочейки настрани.

сребърни обеци тип хооп снимани на жена с разголени гърди


Къса коса

Изборът при късата коса е огромен и почти неограничен. Имайте предвид, че при къса прическа ушите са видими през цялото време. Уникален и доста актуален тип обеци в този случай са „ear crawler” или в превод „изкачващи се по ухото“ обеци. Те придават доста интересен и разчупен вид на ухото.

чифт сребърни обеци с кубичен цирконий изработени от сребро 925 висящи снимани на женско ухо от дясно

висящи продълговати сребърни обеци с кубичен цирконий на женско ухо

сребърни обеци във формата на криле на ляво женско ухо

Разбира се, не е нужно да се ограничавате с тях. Както вече споделихме, изборът при късите коси е сравнително неограничен и може да експеремнтирате на воля. Именно тук играят роля и други фактори, като например цялостната визия за конкретния ден и формата на лицето.

Последно поред, но не и по важност – формата на лицето

Обеците могат както да издължат лицето ни, така и да му предадат по-широка форма. Всичко зависи от нашия избор.

Диамантено лице

Питате се какво значи това? Ако челото ви е най-широката част от лицето, стеснявайки се надолу към брадичката, то най-вероятно лицето ви е именно с диамантена форма. Тя наподобява сърцевидната форма, но е малко по-издължена и стеснена в областта на скулите.

диамантена форма на лице

За да балансирате визията си, може да се насочите към по-обемни висящи обеци, които да създават илюзията за по-голяма широчина на лицето в областта на челюста и скулите. Ако обемните и крещящи обеци не са ви страст, може да се насочите към варианта „drop“, като целта е постигането на същия или сходен ефект.

висящи сребърни обеци с кубичен цирконий и син цвят снимани на женско ухо

Елипсовидно лице

Е, ако лицето ви е обло и наподобява формата на яйце, то тогава сте истински късметлии.

елипсовидно лице

Почти всички видове обеци подхождат и стоят страхотно на този тип лице. Нашият фаворит тук е „stud“ и други обеци с триъгълни висящи елементи например, които да подчертаят нежните извивки на лицето.

красиво усмихнато момиче с бяла блуза напластено колие на сърца и сребърни триъгълни висящи обеци с ръце зад главата и кестенява коса

 

Обло лице

Лицето ви е обло, ако наподобява окръжност, като най-широката му част е в скулите, но без да има рязко стесняване към брадичката.

обло лице

При този тип лице трябва да се целите към лек ефект на издължаване на лицето. Перфектните обеци са тип „drop“ или „dangle“, но за предпочитане са по-издължените и тънки модели.

висящи сребърни обеци с кубичен цирконий за жена снимани на женско ухо

Трябва да избягвате големи и обли обеци, както и по-малки модели с кръгли елементи, като например „hoops“ или повечето модели „stud“, поради простата причина, че това би допринесло за придаването на още по-кръгла форма на лицето.

Сърцевидно лице

Сърцевидната форма е подобна на диамантената, която вече споменахме. Разликата тук е, че скулите са почти със същата широчина като челото, а лицето се стеснява към брадичката с нежна извивка във формата на сърце.

лице във формата на сърце

Съветът ни тук е да изберете висящи обеци, тип „dangle“ или „statement“, за да балансират широчината и обема в долната част на лицето.

Издължено лице

Обратно на хората с по-обла форма на лицето, тези с по-издължена и тясна такава трябва да подбират модели обеци, които биха допринесли за по-балансирана визия и широчина на лицето. Може да изберете по-къси висящи обеци, тип „stud“ или „hoops“, със средна големина. Общо взето повечето модели с обла форма биха донесли желания ефект за запълване на лицето.

тройни висящи сребърни обеци във формата на кръгове снимани върху женско ухо

И последно – квадратно лице

Когато челюстта и челото са със сходна широчина, то тогава лицето се счита за квадратно.

квадратна форма на лиц

Най-подхоящият избор на обеци в случая са такива със средна или по-голяма дължина и предимно овални елементи. Бихте могли да заложите на кръгли обеци „stud“  или отново класически „hoops“.

кръгли сребърни обеци с листо по средата снимани на женско ухо

Основното правило при тази форма на лице e да избягвате покупката на модели с квадратни или правоъгълни елементи, за да не придадете още по-изострен и квадартен вид на лицето си.

Последни редове

Разбира се, всяка дама има свой уникален стил, вкус и приоритети. Обикновено всеки човек предпочита един определен тип обеци и главно залага на тях. Най-важното е обеците да ни вдъхват увереност и да се чувстваме добре с избора, който сме направили. Съветът ни е да не се страхувате да излезете от стереотипите, дори и изборът ви да не е съвместим с гореописаните съвети. Експериментирайте с визията си, за да установите сами за себе си, кой е най-подходящият тип обеци за вас!

⇒ РАЗГЛЕДАЙТЕ КОЛЕКЦИЯТА НИ ОТ УНИКАЛНИ СРЕБЪРНИ ОБЕЦИ ⇐

Вашият коментар

Затвори
×

Cart