3 ключови стъпки към правилния избор

Бижутата носят щастие и са перфектния завършек на всяка женска визия. Те са много съдържателен и изразителен подарък, който лесно може да накара човек да се почувства специален, както и страхотен спомен, който винаги ще напомня на половинката ни за нас. Понякога обаче сме изправени пред трудния избор дали избраното от нас бижу ще се хареса и дали ще се носи с удоволствие. Поради тази причина, ние обособихме три лесни стъпки, с помощта на които ще може лесно да направите правилния избор за Вашата половинка.

1 – Какъв тип бижута носи тя и какъв е стилът и?

Първата стъпка е разузнаването или стил „Шерлок“. Бижутата са универсален и модерен аксесоар, което означава, че те могат да бъдат малки и деликатни, както и големи и екстравагантни.
Приятелката Ви би носила само типа бижута, който тя харесва (или поне без да се преструва), така че наблюдавайте какво носи тя най-често – очевидно и е фаворит. Например, ако тя обича малки класически обеци на винт – стил „Обичай се“, се придържайте към такъв тип, но пък ако по-големите висящи обеци са в неин стил, ние отново сме подготвени с обеците „Елегантност“. Добра идея би било и да се поровите за жокери в личната и колекция, ако тя вече има такава, за да избегнете покупката на нещо, което най-вероятно ще стои предимно в кутията си. Важно е да имате предвид, че жените обикновено прекарват дълго време чудейки се как да съчетаят бижутата си не само едно с друго, а и с дрехите си. Ако желате да я улесните в поне едно от двете, може да се насочите към бижутерийни коплекти. Ако Ви звучи добре, тук може да разгледате и нашата колекция.

2 – Изберете сребърно бижу, което символизира нещо за Вас.

Бижуто не е просто красива дрънкулка, обикновено то символизира нещо за самите нас. В повечето случаи, изборът на такова говори много за нашата личност и характер. Сребърното бижу би могло да се превърне в нещо много повече от подарък за любимия човек. Ако вече сте успяли да се съобразите с нейния вкус, няма нищо по-добро от това да се уверите, че бижуто ще има дълбоко значение и символика за нея. Това би било страхотен начин да изразите себе си, настроението и емоциите си.
Бихте могли да заложите на някои от утвърдените като симолика дизайни, като например символа на безкрайността или нежно и блестящо сърце, което да символизира Вашата любов и отдаденост.
Ключът, например, може да символизира отключването на сърцето Ви за този човек и ако това е посланието, което желаете да изразите, бихме предложили нашия „Ключ към щастието“.

Сребърен талисман "Ключ към щастието" с кубичен цирконий - детайлна снимка на талисмана
От друга страна, никога не е задължително това да е Вашия избор, тъй като всяко едно бижу е уникално само по себе си и ако Вие откривате дълбоко значение в него, то винаги ще е специално за Вас и отсрещния.

3 – Размерът и качеството имат значение!

Когато избирате бижу е важно да знаете вида метал, който е използван за направата му. Трябва да попитате дали съответния артикул е изработен от ценен метал, като например злато/сребро, или просто е с такова покритие. Когато купувате бижута, без значение дали във физически магазин или онлайн, е задължително да поискате и сертификат за автентичност от продавача. Целта е да се уверите, че закупувате бижуто си от оторизирано лице и бижутата са преминали през задължителните лабораторни проверки. Повече за това може да прочетете на нашата страница тук.
След като сте избрали перфектното бижу, подходящо като стил и символика за конкретния случай, ествествено трябва и да се уверите, че купувате точния размер. Обикновено размерът представлява дилема основно при пръстените. Питате се как да изберете правилния размер? Имаме доста подробна информация, описана стъпка по стъпка, която би Ви помогнала в тази насока и може да я прочетете тук. Следвайки изброените стъпки в блога, шансът да сбъркате е сведен почти до нула. Дори да не уцелите мечтаното бижу на половинката си, то тя определено ще оцени положения труд при избора му.

Ако все още се нуждаете от съвет при покупката си, екипът на Silenti винаги е на Ваше разположение и с радост ще помогнем!

Вашият коментар

×

Cart