Ако четете този блог, то най-вероятно годежът е част от бъдещите Ви планове, а това е меко казано страхотно! Почти всяка дама мечтае за деня, в който нейният любим ще застане на колене, за да предприеме крачката, която ще докаже намеренията да прекарате остатъка от живота си като семейство. Пред огромна част от мъжете обаче стои въпросът “Как да избера годежен пръстен?”.

Знаем, че освен позитивните емоции, поводи с такова огромно значение носят и известни притеснения със себе си. Това е напълно нормално и не бива да Ви плаши. Ние сме тук, за да обясним как да изберете перфектния годежен пръстен.

1. Размер на пръстена

Опитът ни показва, че едно от най-големите затруднения при мъжете е избора на правилния размер. Често получаваме въпроси от този тип и не случайно сме направили подробно обяснение за този толкова важен процес. По-надолу ще откриете линк към него, в случай че този въпрос е релевантен и за самите Вас.

Препоръчваме да изберете метода с измерване на вътрешния диаметър на стар пръстен, който вече доказано пасва идеално на Вашата любима. По този начин ще минимизирате възможността за грешка, а и няма да се налага да си измисляте причини, поради които да мерите нейните пръсти. Все пак гоним изненадата, нали така?

Ако нямате достъп до пръстен, който да измерите, запазете спокойствие – има и друг вариант. Често се случва дамите да носят еднакви размери (било то дрехи, бижута или други аксесоари). Можете да се допитате до нейна приятелка, която на пръв поглед носи сходен размер пръстен или пък най-вероятно знае как да Ви помогне по друг начин. Само внимавайте да не е от по-приказливите, за да не развали изненадата. Уверете се, че е човек, който може да пази тайна.

Дори да съобразите всичко изписано до момента, в един перфектен свят трябва да имате възможност за замяна с по-голям или по-малък размер без значение дали изберете да пазарувате онлайн или във физически магазин. Ние сме се погрижили за това и гарантираме безпроблемна замяна на пръстена в рамките на един работен ден, в случай че се наложи. Повече за определянето на правилния размер ще откриете ТУК.

2. Определете бюджет

Въпросът “Как да избера годежен пръстен?” разбира се е обвързан и с харченето на пари. Въпреки че пръстенът е от огромно значение, по-важен е жестът. Мислете рационално и не се хвърляйте на най-скъпото, ако това би нарушило финансовата Ви стабилност. Отделете сума, която можете спокойно да си позволите. Цената при бижутата се формира от няколко фактора, а именно метал, камък, труд и бранд. В много от случаите брандът е това, което значително оскъпява дадено бижу, но той не бива да е водещ фактор при избора на годежен пръстен.

Съпоставка между четири различни пръстена от Silenti и Tiffany &Co.
Съпоставка между наш сребърен пръстен с кубичен цирконий (горе ляво) и три пръстена от Tiffany & Co. – розово злато и диамант (горе дясно), жълто злато и диамант (долу ляво), платина и диамант (долу дясно).

 

2.1. Изберете благороден метал

След като определите бюджета се насочете към избирането на метала, от който пръстенът да бъде изработен. Средствата, които можете да отделите, са от важно значение в тази стъпка. Най-популярните благородни метали при годежните пръстени са бяло, жълто или розово злато, платина и сребро. Всеки от тях разбира се има своите предимства и недостатъци. Платината например е изключително здрав и издръжлив метал, но пък е и най-скъпия сред изброените. Златото и среброто имат сходна твърдост по скалата на Моос, но различна визия. Разликата в цената между тези два метала също е сравнително голяма, а на пръв поглед среброто е неразличимо от бялото злато. Повече относно всички позитиви на среброто ще откриете ТУК.

2.2. Изберете камък

Няма две мнения относно популярността на диамантите при годежните пръстени. От край време те са символ на нестихващата любов на безброй двойки по целия свят. Понякога обаче попадат извън планирания ценови диапазон или пък може би търсите нещо различно. Палитрата от естествени скъпоценни и полускъпоценни камъни е огромна. Някои от тях са лунен камък, лабрадорит, аметист, цитрин, рубин, гранат, морганит и други. Още по-хубавото е, че зад неописуемите им красота и блясък стои значение, което можете да съобразите с характерните черти на Вашата половинка. Голяма част от тях се считат за рождени камъни през определени месеци от годината. Това е страхотна възможност да персонализирате избора си още повече.

Красиво момиче позира с две сребърни пръстена с естесвен лунен камък. Снимката се използва в блог поста "Как да избера годежен пръстен?" от сребърна бижутерия Silenti

Тук бихме искали да споменем още една по-бюджетна и екологична алтернатива на естествените камъни, а именно синтетичните. Синтетичните камъни са създадени в лабораторна среда, понякога с възобновяема енергия, и техния добив не оказва негативно влияние върху околната среда. Човек с просто око е почти невъзможно да различи естествен и синтетичен камък, така че ако не Ви се харчат много пари, синтетичните камъни биха били добра алтернатива.

3. Нагласете избора си спрямо нея

Това е може би най-важната част при селектирането на годежен пръстен. Не е тайна, че жените обожават да усещат, че са специални. Бъдете сигурни, че едва ли има друго, което да ги кара да се чувстват по-специални от това, че сте вложили емоция и мисъл при избора на годежен пръстен. Всеки малък детайл е от значение!

Въпреки че може и да звучи трудно, опитайте да придобиете представа за нейните модни предпочитания. Ако пъстрите цветове преобладават в нейния гардероб, най-вероятно цветните камъни са подходящ избор. Знаете кой е любимия й цвят? Още по-добре! Проверете кои са рождените камъни за месеца, в който е родена – може би пък те съвпадат и с нейния стил. В случай че по-класическите и изчистени дизайни са в основата на нейната същност, тогава се придържайте към минималистични модели и заложете на сигурното.

Все по-честа практика е да се залага на нестандартни и разчупени годежни пръстени. Модерно бижу, което същеврменно излъчва класа, изглеждайки невероятно дори и след години. Не се страхувайте да експериментирате. Просто се уверете, че крайният избор се вписва с характера на дамата до Вас.

Силно вярваме, че обръщайки внимание на гореизброените детайли, Вие ще опознаете половинката си по-добре от всякога, а това няма как да не придаде положителна енергия и на взаимоотношенията помежду Ви. Нашият екип е на разположение по всяко време, в случай че имате допълнителни въпроси. За нас ще бъде чест да допринесем за магията на този специален момент!

Разгледайте нашата колекция от годежни пръстени

Вашият коментар